martes, 22 de abril de 2014

La impossibilitat d'abastar tot el coneixement

He trobat molt interessant el llibre La societat de la ignorància. Destacaré en aquest post alguna reflexió d'Antoni Brey a Una reflexión sobre la relación del individu con el conocimiento en el mundo hiperconectado.

Brey ens dibuixa la visió sobre la generació del coneixement a la xarxa  "com una nova biblioteca on constantment s'hi construeixen noves sales, dedicades a noves disciplines, que ràpidament s'omplen de volums que amb prou feina podem visitar."(Brey, 2011:64.)

O també "Davant l'acumulació exponencial d'informació, cada cop és més difícil disposar d'una visió equilibrada del conjunt" (Íbid.)

De fet en el moment que ho llegia pensava en com m'agradaria d'aprofundir en aques tema (els articles de Mayos, Campàs i Brey m'han semblat interessantíssims) i seguir la bibliografia proposada, però actualment, fent 3 assignatures simultànies (sense comptar la vida familiar i laboral) és un fet impossible.

A l'igual que qualsevol professional o usuari de la web, com a estudiants hem de fer una tria "estratègica" dels coneixements (o lectures si voleu) que ens seran més útils de cara a obtenir els resultats desitjats i "ser eficients". 

Lectura comentada: 


Gonçal Mayos y Antoni Brey (eds.) (2011). La sociedad de la ignorancia. Barcelona. Ed. Península. (Col. Atalaya 417)

No hay comentarios:

Publicar un comentario